Nieuwe BMI

Bereken je BMI

Onze calculator geeft een indicatie voor een gezond gewicht, ben je zwanger, geef je borstvoeding of ben je atleet dan gelden andere normen. Alleen voor volwassenen, voor kinderen worden andere waarden gehanteerd. Zie hier. De calculator berekent ook je zogenaamde "nieuwe" BMI, is aangepast volgens de laatste inzichten en houdt meer rekening met vet- en spierverdeling afhankelijk van je lengte. Nick Trefethen van de universiteit van Oxford heeft hiervoor de formule opgesteld.

Beoordeling:

Onder de 18.5: Je hebt ondergewicht, probeer aan te komen want je loopt gezondheidsrisico's. Ik adviseer je contact op te nemen met je huisarts.
18.5 - 24.9: Dan zit je goed, proberen te houden zo.
25 - 29.9: Je kan beter niet dikker worden.
30 - 39.9: Je zou 5 tot 10 procent moeten vermageren want je hebt een grotere kans op bepaalde aandoeningen zoals diabetes type II, hart-en vaataandoeningen, gewrichts- en rugklachten. Ik adviseer je contact op te nemen met je huisarts, deze kan je doorverwijzen naar een gewichtsconsulent.
Boven de 40: Je moet dringend vermageren want je gezondheid is in gevaar! Ik adviseer je contact op te nemen met je huisarts.


    Naar de volgende stap